missie en visie

Grijs en Groen wil levensloopbestendig, duurzaam en energieneutraal bouwen. Het gaat om twee woongebouwen met zelfstandige wooneenheden en gemeenschappelijke ruimtes (groepsruimte, schuur en fietsenstalling), en tuin. De bewoners zijn 55-plussers die er naar streven zo lang mogelijk zelfstandig en onafhankelijk te kunnen wonen mede dankzij onderlinge steun en inspiratie van de bewonersgroep.

De toekomstige bewoners hebben vanaf het begin de regie bij de planontwikkeling en de indeling van het project en van hun eigen appartement in het bijzonder.

Het woonproject biedt wooncomfort in een sociale, groene woonomgeving en bevindt zich niet ver van het openbaar vervoer, winkels en een gezondheidscentrum.

We wilden graag helemaal in hout bouwen, maar helaas is dat niet haalbaar gebleken. Toch streven we er naar zoveel mogelijk natuurlijke materialen in onze huizen de boventoon te laten voeren. We streven naar speelse en alzijdige architectuur waar een ieder zich snel thuis voelt. Goede isolatie, duurzame materialen, energiezuinige verwarmings- en ventilatiesystemen verhogen weliswaar de bouwkosten maar komen tegemoet aan duurzaamheid, wooncomfort en uiteindelijk lagere woonkosten.

 

terug