Hoe gaat ons project er uit zien

We staan op dit moment, 19 februari 2021, aan het begin van de ontwerpfase. Er is een bouwcommissie gevormd en we werken samen met onze projectbegeleidster aan een Plan van eisen. In onze visie hebben we een aantal uitgangspunten geformuleerd. Nu is het zaak steeds duidelijker te krijgen hoe we straks echt willen wonen.

Het gaat in elk geval om twee gebouwen van twee verdiepingen met 12 woningen van verschillende afmetingen tussen de 80 en 120 m2 op twee naast elkaar liggende kavels met een gezamenlijke afmeting van ca. 2000 m2. Er is een lift naar de appartementen op de tweede verdieping. Een gemeenschappelijke ruimte voor ontmoetingen vinden we een belangrijk onderdeel van onze bewonersgroep. Misschien een logeerruimte, maar zeker een gezamenlijke fietsen-, hobby- en gereedschapsschuur. De tuin is voor gemeenschappelijk gebruik, hoewel ieder ook zijn eigen terrasje of balkon krijgt.

Ons project ligt in het hart van de nieuwe wijk Olstergaard. Uitgangspunt is, dat bij de bouw het aspect duurzaamheid een belangrijke rol heeft (of speelt). We onderzoeken of het mogelijk is helemaal in hout te bouwen. zie de aflevering van Tegenlicht over houtbouw.

We hebben in november tijdens een workshop van onze project-ondersteunster Katja van der Valk van Building community de eerste stappen van de ontwerpfase gedaan. Hieruit is een beeldkwaliteitsplan ontstaan. Het is belangrijk dat elke bewoner binnen de gezamenlijk gekozen kaders uiteindelijk zoveel mogelijk zijn/haar eigen indeling in de woning kan maken.