Hoe gaat ons project er uit zien

Er is in 2021 een bouwcommissie gevormd en we werkten samen met onze projectbegeleidster Katja van der Valk van Buildingcommunity en onze architecten Maartje van den Berg en Leyla Godoy van Blossom Architecture aan een Plan van Eisen. In onze visie hebben we een aantal uitgangspunten geformuleerd.

 

 

 

In oktober 2021 is het VO (Voorlopig Ontwerp) ingediend bij de Gemeente Olst-Wijhe. In januari 2022 hopen we het DO (Definitief Ontwerp) in te dienen.

Onze architecten zijn inmiddels een flink stuk gevorderd in het ontwerpen  van onze huizen. Het gaat om twee gelaagde, speelse gebouwen met 11 appartementen van verschillende afmetingen tussen de 80 en 120 m2. De twee naast elkaar liggende kavels hebben een gezamenlijke afmeting van ca. 2000 m2. Er is een lift naar de appartementen op de verdieping.

Een gemeenschappelijke ruimte voor ontmoetingen vinden we een belangrijk onderdeel van onze bewonersgroep. Daarnaast een logeerruimte, een gezamenlijke fietsen-, hobby- en gereedschapsschuur. De tuin is voor gemeenschappelijk gebruik, hoewel ieder ook zijn eigen terrasje of balkon krijgt.

Ons project ligt in het hart van de nieuwe wijk Olstergaard. Uitgangspunt is, dat bij de bouw het aspect duurzaamheid een belangrijke rol heeft (of speelt). Helaas hebben we door de gestegen bouwkosten onze wens om helemaal in hout te bouwen moeten loslaten. We zijn nog volop bezig met de materialisatie, maar het wordt in elk geval een combinatie van hout en stuc. 

We hebben in 2020 tijdens een workshop van onze projectondersteunster Katja van der Valk de eerste stappen van de ontwerpfase gedaan. Hieruit is een beeldkwaliteitsplan ontstaan. Het is belangrijk dat elke bewoner binnen de gezamenlijk gekozen kaders uiteindelijk zoveel mogelijk zijn/haar eigen indeling in de woning kan maken. In de afgelopen maanden voerde elk huishouden  vier gesprekken met de architect over de gewenste plattegrond van zijn/haar woning.