Hoe gaat ons project er uit zien

Er is in 2021 een bouwcommissie gevormd. We werkten samen met onze projectbegeleidster Katja van der Valk van Buildingcommunity en onze architecten Maartje van den Berg en Leyla Godoy van Blossom Architecture aan een Plan van Eisen. In onze visie hebben we een aantal uitgangspunten geformuleerd.

Onze architecten hebben twee gelaagde, speelse gebouwen ontworpen met 11 appartementen van verschillende afmetingen tussen de 85 en 115 m2. De twee naast elkaar liggende kavels hebben een gezamenlijke afmeting van ca. 2000 m2. Er is een lift naar de appartementen op de verdieping.

Een gemeenschappelijke huiskamer voor ontmoetingen vinden we een belangrijk onderdeel van onze bewonersgroep. Daarnaast is er een logeerruimte, een gezamenlijke wasmachine-, fietsen-, en gereedschapsruimte. De tuin is voor gemeenschappelijk gebruik, hoewel ieder ook zijn eigen terrasje of balkon krijgt.

Ons project ligt in het hart van de nieuwe wijk Olstergaard. Uitgangspunt is, dat bij de bouw het aspect duurzaamheid een belangrijke rol heeft (of speelt). Helaas hebben we door de gestegen bouwkosten onze wens om helemaal in hout te bouwen moeten loslaten. We bouwen nu met een combinatie van hout en stuc. 

We hebben in 2020 tijdens een workshop van onze projectondersteunster Katja van der Valk de eerste stappen van de ontwerpfase gedaan. Hieruit ontstond een “beeldkwaliteitsplan”. Het was vervolgens belangrijk dat elke bewoner binnen de gezamenlijk gekozen kaders uiteindelijk zoveel mogelijk zijn/haar eigen indeling in de woning kon maken. Daarna voerde elk huishouden  een aantal gesprekken met de architect over de gewenste plattegrond van zijn/haar woning.