De architect!

Blossom Architecture is onze architect!

Op vrijdag 19 februari 2021 koos de Algemene Ledenvergadering voor Architectenbureau Blossom in Zwolle. Er was een uitgebreid en degelijk onderzoek door de leden van de bouwcommissie aan vooraf gegaan. Er werd met verschillende bureaus gezoomd en uiteindelijk vond er een presentatie plaats voor alle leden. Per zoom lieten vier architecten zien wat ze met onze kavels zouden kunnen doen. Na een uitgebreide discussie waarin alles nog eens goed werd doorgepraat gaf elk huishouden consent voor Blossom Architecture.

Maartje van den Berg is het gezicht en de drijvende kracht van Blossom. Particuliere projecten waarbij ze iets ongewoons mag doen doet ze graag, wat dat betreft heeft ze aan ons project een mooie opdracht. Iedere bewoner heeft zo zijn/haar eigen wensen en ideeën. Ze is een duurzaamheidsarchitect met kennis en ervaring op het gebied van architectuur, landschap en interieur. ‘Alles wat bestaat heeft waarde. Ik kijk eerst naar wat goed is en van daaruit verder,’ aldus Maartje. Wat dat betreft past ze heel goed bij de opzet van de Olstergaard. Blossom is één van de top 3 “Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle”.

Maartje van den Berg laat zich inspireren door grote namen uit de architectuur. Ze studeerde af bij Herman Hertzberger en is inmiddels zelf een voorloper op het gebied van circulaire economie. Geregeld adviseert ze TNO en TU Delft bij hun wetenschappelijke onderzoeken naar circulaire economie. Haar stijl: fris én modern. Met ruimte voor licht, lucht en ruimte.

Maartje wordt terzijde gestaan door collega architect Leyla Godoy. Zij studeerde architectuur in Venezuela. Na haar verhuizing naar Nederland werkte ze o.a. bij Kristinsson Architecten, waar ze haar kennis heeft uitgebreid op het vlak van Nederlandse regelgeving. Leyla: “Ik creëer ruimtes voor het woonplezier van mensen. Dat klinkt logisch maar het is altijd een mooie uitdaging om jouw wensen in ruimtes te interpreteren. Een plek waar je graag gebruik van gaat maken, en waar je je -volgens mij- goed moet voelen. Of het nu gaat om een gewone kamer, of om een werkplek.

Het was vooral voor de bouwcommissie een bijzonder enerverende tijd. Inmiddels zijn de laatste correcties op de plattegronden verstrekt en zijn de definitieve werktekeningen gemaakt.

De bouw is in november 2022 gestart. Een maand later is er een feestelijk momentje op de kavel als de eerste vloeren gelegd zijn.