De architect!

Maartje van den Berg van Blossom Architecture wordt onze architect!

Op vrijdag 19 februari koos de Algemene Ledenvergadering voor Architectenbureau Blossom in Zwolle. Er was een uitgebreid en degelijk onderzoek door de leden van de bouwcommissie aan vooraf gegaan. Er werd met verschillende bureaus gezoomd en uiteindelijk vond er een presentatie plaats voor alle leden. Per zoom lieten vier architecten zien wat ze met onze kavels zouden kunnen doen. Na een uitgebreide discussie waarin alles nog eens goed werd doorgepraat gaf elk huishouden consent voor Blossom Architecture.

Maartje van den Berg is het gezicht en de drijvende kracht van Blossom. Particuliere projecten waarbij ze iets ongewoons mag doen doet ze graag, wat dat betreft heeft ze aan ons project een mooie opdracht. Iedere bewoner heeft zo zijn/haar eigen wensen en ideeën.

Ze is een duurzaamheidsarchitect met kennis en ervaring op het gebied van architectuur, landschap en interieur. ‘Alles wat bestaat heeft waarde. Ik kijk eerst naar wat goed is en van daaruit verder,’ aldus Maartje. Wat dat betreft past ze heel goed bij de opzet van de Olstergaard. Blossom is één van de top 3 “Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle”.

Maartje van den Berg laat zich inspireren door grote namen uit de architectuur. Ze studeerde af bij Herman Hertzberger en is inmiddels zelf een voorloper op het gebied van circulaire economie. Geregeld adviseert ze TNO en TU Delft bij hun wetenschappelijke onderzoeken naar circulaire economie. Haar stijl: fris én modern. Met ruimte voor licht, lucht en ruimte.

We krijgen een leuke, enerverende en spannende tijd. Momenteel voert elk huishouden individueel gesprekken met Maartje,  waarbij alle individuele wensen worden geïnventariseerd. Daarmee gaat zij aan de slag waarna we ons kunnen buigen over het definitieve ontwerp.